MESAJ IMPORTANT


BUNA ZIUA TUTUROR
Eu sint Mona_usa aici :
www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/4820/prajituri/

Toate retetele ce sint pe blog imi apartin.
Eu sint autoarea acestor retete
care circula pe tot internetul/bloguri.
Daca aveti ceva nelamururi,va rog contactati-ma la :
mona78us@yahoo.com.







Thankyou







duminică, 11 aprilie 2010

Diete de detoxifiere cu legume si fructe

Diete de detoxifiere cu legume si fructe


Toate alimentele bune nu au nici un efedct favorabil asupra organismului daca acesta nu a fost in prealabil curatat de excesele de acid si de mucus. Intestinele retin asemeneaotarvuri sau toxine, iar ele sunt principala cauza a bolillor si a imbatranirii premature. Apeland numai la alimente alcaline sau bazice, legume sau fructe, oricine poate scapa de aceste otravuri.



Purificarea sangelui

Pentru a corecta situatia si a face posibila deplina asimilare a alimentelor, organismul uman trebuie permanent sau periodic curatat. Aceste alimente vor provoca o adevarata intinerire si regenerare a sangelui. Alimentele respective trebuie consumate crude sau foarte putin fierte, pentru a nu distruge proprietatile lor active. Trebuie sa va hraniti intregul corp, nu sa-l infometati sau sa il imbuibati.



Sanatatea si confortul nostru depind de prezenta in fluxul sangvin a tuturor elementelor necesare; daca lipseste ceva, aproape sigur va apare si boala. Pentru a purifica si insanatosi sangele, ar trebui folosite alimente naturale neprocesate, pe cat posibi, trebuie bauta apa curata, sunt necesare bai frecvente, exercitiu fizic in aer liber.



In toate locurile civilizate ale lumii acest lucru este posibil pe toata perioada anului. Obisnuim sa ne intretinem casele, sa ne reparam masinile sau celelalte aparate pe care le folosim in mod curente. In acelasi mod trebuie procedat si cu propriul organism, furnizand elementele natuale si minerale necesare pentru a inlocui ceea ce se consuma in mod constant.



Daca este pur si alcalin, fluxul sangvin care asigura transportul elementelor nutritive spre toate celulele corpului, va dizolva si indeparta toate toxinele. In cazul aceasta boala nu va mai exista.



Depurificare cu fructe

Puteti manca oricate fructe. Ele trebuie sa fie coapte inainte de a fi culese, altfel nu au elementele necesare curatirii. Ar trebui consumate cel putin 2 grepfruturi, 6 portocale si 3 lamai. Nu adaugati zahar fiindca se pierde tot beneficiul. Nu exista limite cantitative privind sucul de grapefrut, de portocale, de struguri si de mere.



Ananasul, caisele, ciresele, prunele, perele, merele, capsunile, afinele si zmeura, proaspete, sunt excelente in detoxifierea permanenta sau periodica a organismului.



Cei care doresc sa elimine toate reziduurile intestinale, dar au un stomac ulceros si nu pot consuma fructe, vor bea cam doi litri de apa fiarta cu potasiu. Este un remediu excelent si pentru persoanele suferinde.



Depurificare cu legume

Cele mai utilizate sunt spanacul, telina, morcovii, rosiile, sparanghelul, ceapa verde, varza rosie sau alba, salata verde, castravetii, ridichile, bamele, vinetele etc.



Mancati cate o salata mare de legume crude in fiecare zi. De asemenea, zilnic, o masa va fi compusa exclusiv din legume corect gatite. Gatiti cu cat mai putina apa, iar daca este necesar condimentati doar cu un praf de sare. Toate alimentele de mai sus, mancate din abundenta, vor curata sangele. Cu cat cantitatea ingerata este mai mare, cu atat mai repede se obtine curatirea organismului de toxine.



Reguli generale in timpul dietelor de detoxifiere

Cura de detoxifiere nu este o dieta de post. Este un proces de alimentare, in care organismul primeste toate cele necesare intretinerii vietii. Consumul de legume proaspete si fructe, in cantitati mari, impiedica micsorarea stomacului si a intestinelor si previne aparitia ridurilor faciale sau degradarea pielii.



Beti cat mai multa apa, cel putin 2 litri pe zi. Practicati exercitiul in aer liber, fara exagerari. Nu mancati nimic altceva. In timpul diete de eliminare a toxinelor, nu trebuie sa consumati: lapte, zahar sau produse zaharoase, sosuri, unt, grasimi de orice tip, macaroane, spaghete, porumb, carne, cafea, ciocolata, inghetata, paste fainoase, produse de patiserie din faina alba, niciun fel de bautura, tutun, paine, uleiuri, fructe sau vegetale conservate, cartofi, prajituri, oua si niciun fel de mancare ce n-a fost mentionat in dieta.



Este vital ca scaunele sa fie naturale. Daca nu se obtine o evacuare completa macar o data pe zi, este bine sa curatam 1-2 ori pe saptamana prin administrarea unei clisme. Inainte de a incepe, procedati la o prima curatare cu ajutorul unui laxativ vegetal. Astfel scapati de o buna parte din mucusul si fecalele acumulate. Imediat dupa terminarea dietei de eliminare, mancati cumpatat numai alimente usor de digerat.



Prezenta din abundenta a oxigenului ajuta procesul de eliminare. Asa ca, faceti exercitii de respiratie profunda. Oxigenul grabeste eliminarea si ajuta la descompunerea toxinelor, care vor fi mai usor indepartate din organism prin respiratie, transpiratie sau urina.



Cai de eliminare a toxinelor

Posedam cinci organe de eliminare – pielea, plamanul, intestinele, rinichii si ficatul. Intestinele sunt mult ajutate de aceste alimente si de ierburile netoxice. Plamanii elimina otravurile din organism in timpul exercitiilor fizice si de respiratia profunda. Pielea nu poate participa la procesul de eliminare daca este uscata. Exista milioane de pori prin intermediul carora pielea respira si elimina toxine. De aceea, fiecare om ar trebui sa faca macar o baie pe zi.



Multa lume nu pricepe de ce nu poate apela la alte alimente naturale pe timpul dietei de eliminare. Motivul este ca s-ar deranja reactiile provocate in organism. Nu consumati alimente cu amidon, zaharuri, sau proteine, fiindca acestea au darul de a congestiona si colmata sistemul. Cand sunt curate, celulele organismului functioneaza normal si armonios. Intregul trup este intinerit, restaurandu-i-se vitalitatea.



Cat poate dura?

Depinde, de la individ la individ. Daca ati fost bolnav, sau ati consumat alimente nenaturale ani de zile, s-ar putea sa fiti obligat sa reluati dieta de mai multe ori. Daca sunteti o persoana voinica (supraponderala), dieta de eliminare a toxinelor poate dura 7 zile sau mai mult si se va repeta cand va fi necesar.



Prin respecatrea stricta a regimului alimentar indicat de medicul curant se poate pierde cam 0,500 kg / zi, dar ceea ce se pierde sunt mai ales deseuri si substante toxice. Daca o persoana a ingerat medicamente, droguri etc., procesul de eliminare va dura mai mult. Eliminarea toxinelor se considera incheiata o data cu disparitia oricaror dureri sau disconforturi din organism. In caz contrar, dieta trebuie reluata. Oricine poate apela la acest procedeu de curatare timp de o saptamana in fiecare luna. Cu cat scapati mai repede de materiile reziduuale din organism, cu atat va fi mai bine pentru sanatatea dvs.

sursa

citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu