MESAJ IMPORTANT


BUNA ZIUA TUTUROR
Eu sint Mona_usa aici :
www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/4820/prajituri/

Toate retetele ce sint pe blog imi apartin.
Eu sint autoarea acestor retete
care circula pe tot internetul/bloguri.
Daca aveti ceva nelamururi,va rog contactati-ma la :
mona78us@yahoo.com.







Thankyou







duminică, 11 aprilie 2010

PRAJITURA CU FOI NAPOLITANA

prajitura cu foi de napolitana

ai nevoie de 8 oua,8 linguri zahar,8 linguri faina.
albusurile se bat spuma,se pune zaharul si mai bati pina se intareste.
pe urma pui faina si invirti usor cu lingura(cred ca sti sa face blatu.)
inauntru se pune,rahat,nuca ,stafide toate le tai mai marunte si le implinti in blat.
si il bagi la cuptor la foc potrivit.eu la noi il pun la 350 grade,dar in romaneste nu stiu.cred ca la 190-200.
crema:galbenusurile se freaca pe abur cu 22o gr zahar+2 zahar vaniliat,pina se topeste zaharul.
apoi se lasa sa se raceasca.
-un unt,se freaca separat spuma si apoi se amesteca cu compozitia de mai sus (racita)adica cu galbenusurile+vanilia+zaharul.
acuma dupa ce blatu este gata (ai nevoie de 2 foi de napolitana.)pui o foaie de napolitana pe masa intinzi jumatate crema,.pe urma pui blatu(vezi ca in blat nu trebuie galbenusuri)si pe deasupra la blat pui jumatatea de crema care ti-a ramas.se lasa la frigider de seara pina dimineata(poti sa o pui si la congelator dar in ciolofan sau aluminiu.
pe urma o scoti si o tai feli(foaia de napolitana dupa o zi se inmoaie asa de frumos si e frageda)puteti fetelor sa o incercati.e foarte buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu