Prajitura Fanta
blatul:6 oua,4linguri faina,1 praf de copt,6 linguri zahar,100gr ulei,2 liguri cacao.
se separa albusurile de galbenusuri si se bate cu mixerul.. dupa ce ati batut-o bine se pune 6 linguri de zahar si mai bateti pina se intareste albusurile,cu o lingura de lemn amestecati celelalte : praful de copt cu faina si cacao si la urma uleiu.se coace ca si celelalte blaturi.
crema:200gr zahar praf,200gr unt,1/2brinza de vaca dulce. dupa ce blatul este gata se scoate de la cuptor se lasa putin la racit si se pune crema.
glazura: 2 budinci de vanilie,700gr fuc fanta de portocale,2 linguri zahar.
se amesteca toate si se pune la fiert.....dupa ce vedeti ca se ingroase glazura o luati de pe foc si o lasati 2 minute sau chiar si un minut puteti sa o lasati si apoi o turnati peste blatul cu brinza si o puneti la rece(ori afara ori la frigider pina se intareste glazura.
e delicioasa...eu le fac aproare in fiecare craciun,si paste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu