PRAJITURA CU MAC
APARTINE:MONIKA@USA
Foile: 300 gr faina se freaca cu 140 gr untura (ori cu mina, ori cu pastry blender, ori cu furculita ! Se adauga 1 lingura drojdie, 1 galbenus si putin lapte sa iasa o coca potrivita. Se fac 2 foi.
Umplutura :
Se amesteca: 250 gr mac macinat, zahar dupa gust, 150 margarina, 1 praf de copt stins cu lapte, coaja rasa de la 1 lamiie, 1 cana faina, 3 galbenusuri. Separat se bat 4 albusuri cu 4 linguri zahar, sa fie spuma tare. Se amesteca cu prima compositie, amestecind usor.
Se intinde prima foaie intr-o tava unsa bine(si infainata...) se pune in strat uniform umplutura de mac si se acopere cu a doua foaie, se lipesc marginile (prima foaie o faci mai mare, sa vina in sus pe peretii tavii, sa poti sa o lipesti cu a 2 foaie, stiti voi ce zic!).
Se inteapa cu furculita pe toata suprafata, ca sa nu se "umfle" la copt.
Se coace la cuptor potrivit, cam 30-40 minute, pina se aureste foaia de deasupra.
O poti pudra cu zahar dupa ce e coapta !
Se taie rece !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu