MESAJ IMPORTANT


BUNA ZIUA TUTUROR
Eu sint Mona_usa aici :
www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/4820/prajituri/

Toate retetele ce sint pe blog imi apartin.
Eu sint autoarea acestor retete
care circula pe tot internetul/bloguri.
Daca aveti ceva nelamururi,va rog contactati-ma la :
mona78us@yahoo.com.







Thankyou







duminică, 11 aprilie 2010

Dobos

Ingrediente

Blatul: 10 albusuri si galbenusuri, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita rom.
Crema: 8 oua, 8 lingurite zahar, fulgi de ciocolata(chips), un pachet unt, 1-2 lingurite rom

Mod de preparare

Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se rastoarna amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma, se adauga faina, praful de copt, romul si se amesteca usor. Se intind cateva linguri de aluat pe spatele unei tavi de cuptor, bine unsa. Se lasa aproximativ 5 minute la cuptor, pana sa capete o culoare maronie. Se fac mai multe blaturi. Se lasa sa se raceasca, punandu-se foi de hartie intre blaturi, pentru a nu se lipi.
Crema: Intr-un vas de metal sau de sticla se amesteca ouale si zaharul si se tin pe foc la bain marie pana se ingroasa. Se adauga fulgii de cioclata dintr-o data si, cand se topeste ciocolata, se ia de pe foc vasul si se lasa la frigider aproximativ o ora.
Se freaca untul pana devine crema, se adauga rom si amestecul de ciocolata si se amesteca bine.
Se face tortul, punandu-se un blat, un rand de crema si, in final, se decoreaza cu crema de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu